Selvbetjeningsløsningen Mit Sygefravær er gået i drift

Med den borgervendte selvbetjeningsløsning kan sygemeldte borgere nu give oplysninger til deres sygefraværssag digitalt.

Den 1. juni er Mit Sygefravær gået i drift. Mit Sygefravær er en ny selvbetjeningsløsning, der giver borgerne mulighed for at indtaste supplerende oplysninger til deres sygefraværssag. 

De sygemeldte får bl.a. mulighed for at svare digitalt på underretningsbreve og oplysningsskemaer, som de i dag modtager med fysisk post fra NemRefusion. Alle breve bliver nu sendt til den sygemeldtes digitale postkasse, med mindre den sygemeldte er fritaget for Digital Post.

I Mit Sygefravær kan de sygemeldte:
• kommentere arbejdsgivers oplysninger
• anmode om sygedagpenge
• udfylde oplysningsskema
• se historikken for dokumenter/korrespondance med kommunen

Den sygemeldte kan tilgå Mit Sygefravær på flere måder: anvende linket i meddelelsen i den digitale postkasse, via borger.dk/sygedagpenge eller via www.mitsygefravær.dk. I perioden 1. juni til 30. november er løsningen frivillig at bruge, men da løsningen er en del af Bølge 4, er den obligatorisk fra 1. december 2015

Alle kommuner introduceret til løsningen

Alle kommuner er blevet introduceret til og har fået udleveret introduktionsmateriale til den nye selvbetjeningsløsning, så sagsbehandlerne har det indblik i løsning, der skal til, når der eventuelt er behov for at hjælpe sygemeldte borgere med at indtaste oplysninger.