NemRefusion har nået 10 millioner indberetninger

NemRefusion har efter fem år i drift nået en milepæl; løsningen har netop rundet 10 millioner indberetninger.

NemRefusion gik i luften i 2010 og har siden fungeret som en digital indberetningsløsning til gavn for virksomheder, a-kasser og selvstændige, der skal søge om refusion for sygemeldte og barslende medarbejdere.

Siden 2013 har NemRefusion desuden håndteret refusion i forbindelse med medarbejdere ansat i løntilskud eller fleksjob.

I de fem år, som NemRefusion nu har været i drift, er der:

  • Oprettet i alt 10 millioner indberetninger
  • Indberettet syge- eller barselsager for ca. 1,4 millioner borgere
  • Lavet indberetninger af mere end 62.000 virksomheder
  • Søgt refusioner for ca. 81 mia. kroner.

Om NemRefusion

Via NemRefusion kan virksomheder, selvstændige og a-kasser let og hurtigt anmelde og anmode om refusion af syge- og barseldagpenge samt refusion i forbindelse med medarbejdere ansat i løntilskud eller fleksjob.

NemRefusion er udviklet i et samarbejde mellem KOMBIT, KL og Beskæftigelsesministeriet. Den 1. september 2011 blev det obligatorisk at benytte NemRefusion til at indberette og anmode om refusion af syge- og barseldagpenge.

NemRefusion er gratis at anvende for virksomheder, selvstændige og a-kasser. Adgang til løsningen sker via Virk.dk eller direkte via virksomhedernes løn-, HR- og fraværssystemer.

Indberetningerne i NemRefusion kan hentes af kommunerne, der dermed har let adgang til de oplysninger, de skal bruge, for at kunne udbetale refusion. Alle landets 98 kommuner bruger NemRefusion.