Kommunernes FLIS-løsning vinder pris

Kommunernes fælles ledelsesinformationssystem vandt i denne uge "highest impact"-prisen for Business Intelligence løsninger på årets European SharePoint konference.

Kommunernes fælles ledelsesinformationssystem - FLIS - har vundet prisen som den Business Intelligence løsning, der har haft "highest impact" i Europa det forløbne år. Prisen bliver organiseret og uddelt af European SharePoint Conference, som blev afholdt i Bella Centret i den forløbne uge.

Highest impact-prisen bliver uddelt en gang om året til en effektiv og integreret Business Intelligence-løsning, som kan forbedre forretningsresultater ved at skaffe viden til beslutningstagere på tværs af organisationen.

”Vi er på kommunernes vegne meget stolte over prisen. Vi er glade for, at man anerkender, at vi i Danmark er i front med digitale løsninger til det offentlige.” udtaler Peter Egelund, Projektdirektør i KOMBIT.

77 kommuner med på løsningen

FLIS står for fælles ledelses- og informationssystem og er en løsning, der giver kommunerne samlet overblik over kommunens data. Samtidigt er der mulighed for at benchmarke data internt i kommunen og i forhold til andre kommuner og landsgennemsnittet.

I første omgang er økonomi, personale/fravær og borgerområdet sat i drift. I løbet af de kommende år vil der komme flere områder til. 77 kommuner har foreløbigt tilsluttet sig løsningen.

Også hos leverandøren af FLIS - firmaet Netcompany - er glæden over prisen stor.

”Dette er et Danmarks mest visionære og ambitiøse projekter, og det er fantastisk, at man i udlandet nu anerkender resultaterne. Med det store fokus, som der er lagt på effektiv og vidende offentlig forvaltning, er det yderst bemærkelsesværdigt, at det er lykkedes at finde fælles fodslag i forhold til løsningen på tværs af kommunerne. Det er lykkedes at integrere til alle de forskellige eksisterende it-systemer i kommunerne,” siger André Rogaczewski, partner i Netcompany.