Kommunale brugere på Serviceplatformen

Den 22. oktober er der frist for kommunernes indsendelse af certifikatoplysninger til KOMBIT til oprettelse af første bruger. Når KOMBIT har oprettet kommunen, kan kommunen anvende Serviceplatformen i sine løsninger fra 1. januar 2014.

Den fælleskommunale serviceplatform åbner for alle kommuner og leverandører den 1. januar 2014.

Før kommunens medarbejdere kan logge på Serviceplatformen og indgå serviceaftaler, som giver KOMBIT lov til at levere data til it-løsningen på vegne af kommunen, skal kommunens første administrator oprettes – det vil være kommunens it- eller digitaliseringschef (eller tilsvarende). Til dette formål har KOMBIT brug for oplysninger fra den første administrators medarbejdercertifikat (MOCES).

Administratoren har efterfølgende mulighed for at oprette flere brugere med forskellige roller og rettigheder i kommunen.

Hvad skal kommunen gøre?

For at sikre, at din kommune kan benytte Serviceplatformen, når den åbner 1. januar 2014, skal KOMBIT allerede nu oprette kommunes it- eller digitaliseringschef som kommunens første administrator.

Denne skal derfor – senest 22. oktober – sende følgende oplysninger fra sit medarbejdercertifikat:

  • Organisation (kommunenavn)
  • Personnavn (fornavn og efternavn)
  • CVR (kommunens CVR-nummer)
  • RID (nummeret på medarbejdercertifikat).

Den nemmeste måde at finde og sende disse oplysninger på er ved logge på DanIDs hjemmeside med sit medarbejdercertifikat (jf. nedenstående vejledning). Alternativt kan man sende en e-mail signeret med MOCES-certifikatet, hvis den er installeret i e-mailprogrammet. Mail sendes til serviceplatformen@kombit.dk

Indsendelse af certifikatoplysninger har ingen økonomiske konsekvenser for kommunen. Det giver heller ikke KOMBIT mulighed for at videregive data til kommunens it-leverandør eller andre uden kommunens konkrete tilladelse.