FLIS er gået i luften med ny version

KOMBIT har lanceret FLIS version 4.0. Den nye version byder blandt andet på et helt nyt dataområde og nye funktionaliteter.

Mandag den 1. december lancerede KOMBIT FLIS version 4.0. Den nye version byder blandt andet på et helt nyt dataområde - Udsatte Børn & Unge - og nye funktionaliteter.

Udsatte Børn & Unge nyt dataområde

Udsatte Børn & Unge er det syvende dataområde i FLIS. Området indeholder 166 nøgletal og ni rapporter, hvoraf de fire er dataanalyse- og kontrolrapporter (DAK), der skal hjælpe kommunerne med datavalidering.

FLIS modtager data fra systemerne DUBU, AS2007 og KMD Børn & Voksne, mens en snitflade til SBSYS er under udvikling. Udsatte Børn & Unge er naturligvis opbygget på den samme måde, som de øvrige dataområder.

I begyndelsen af 2015 vil KOMBIT og KL invitere til datavalideringsmøder, så UBU kan blive endeligt kvalitetssikret i første halvår af 2015.

Bedre beregning af nøgletal

I forbindelse med den nye lancering er der kommet en række nye funktionaliteter og forbedringer i FLIS. Blandt andet kan nøgletal nu beregnes mere præcist, da der tages højde for et eventuelt manglende datagrundlag. Kommunerne skal derfor levere fulde data for at kunne indgå, og brugeren vil ud for det enkelte nøgletal kunne orientere sig om, hvilke kommuner der eventuelt ikke indgår i beregningen.

En anden ændring er, at Københavns Kommune nu leverer data på økonomi- og personaleområdet. Desuden er der lavet en række rettelser, der vil sikre en højere kvalitet på personaleområdet.

Møder om den nye version

Vi afholder FLIS-dage d. 15. og 16. december i København og Kolding, og der er stor opbakning til møderne. Vi vil her præsentere den nye version, og der vil være oplæg fra projektet og kommuner. Har du ikke allerede meldt dig til, så kan du gøre det her (øst) eller her (vest).