Alle kan få en god ide!

I dag på Kommunernes digitaliseringstræf i Kolding launchede vi ’Innovationsmodellen’ og ’Idébanken’.

KOMBIT har i dag lanceret den fælleskommunale Innovationsmodel og den nye Idebank. Det skete på workshoppen 'Kommunerne og KOMBIT - Sammen om digital innovation'.

Alle kan få en god idé?

En god idé behøver ikke have en gennemarbejdet projektplan. Den kan sagtens bunde i noget, der er besværligt for dig som kommunal medarbejder eller endda som borger i din egen kommune. Det kan være noget, du mener, må kunne gøres smartere. Noget der skaber værdi for borgerne, for virksomhederne eller for den kommunale medarbejder. 

Hvis du vil oprettes som bruger i Idebanken, så skriv en mail til RAV@kombit.dk. Inden for kort tid vil du selv kunne oprette dig som bruger på Kombit.dk/idebank.

Hvad er den fælleskommunale innovationsmodel?

Innovationsmodellen er en ramme for at arbejde systematisk og samtidig agilt med digitale idéer.

Idéerne kan som nævnt komme mange steder fra. Det vigtige er, at der er tempo bag behandlingen af dem, og at den enkelte idé bliver kanaliseret videre i den retning, hvor idéen har størst mulighed for at blive realiseret - hvis den vel at mærke har potentiale.

Innovationsmodellen er formet som en tragt, hvor der er indlagt forskellige gates, der løbende bygger mere på idéerne. De idéer, der kommer hele vejen gennem tragten, realiseres i pilotprojekter.

Hvad er så idébanken?

Sammen med kommunerne har KOMBIT startet Idébanken. Idébanken er et værktøj til innovationsmodellen og er det forum, hvor de gode ideer deles, diskuteres og støttes.

Når en idé bliver sat i banken, bliver den evalueret sammen med ophavskommunen. Herefter får alle kommuner mulighed for at kommentere idéen, diskutere potentialet eller støtte projektet.

Nogle af de kriterier, som ideerne bliver vurderet efter, er: Værdi for borgerne, værdi for virksomhederne, juridisk kompleksitet og volumen.

Har du en god idé?

Hvis du har en god idé, så vil det inden for kort tid være muligt at oprette sig som bruger på kombit.dk/idebank. Her deler du din idé ved at trykke på pæren i menulinjen og udfylde felterne. KOMBIT vil herefter kontakte dig, og sammen får vi skåret idéen til så den kan udstilles for de andre kommuner.

 

Kontakt

Markeds- og innovationschef
7268 8123