Næste generation Digital Post

Den fælleskommunale infrastruktur skal understøtte Næste generation Digital Post.

Første kvartal 2022 introducerede Digitaliseringsstyrelsen en ny løsning til håndteringen af den offentlige digitale post i Danmark. Løsningen erstatter e-Boks, som fundament under det offentlige Danmarks kommunikation med borgere og virksomheder.

Se ofte stillede spørgsmål i vores FAQ

Den fælleskommunale infrastruktur gør det lettere

For at bistå kommunerne med skiftet til Næste generation Digital Post, har Kommunernes Data og Infrastruktur valgt at etablere integrationer til Danmarks nye postløsning via den fælleskommunale infrastruktur.

KOMBIT har derfor udvidet den løsning, som tidligere håndterede forsendelser til e-Boks så kommunerne og deres leverandører, uden større krumspring, kunne gennemføre et skifte fra den tidligere digitale postløsning til den nye løsning.

Understøttelse af ny MeddelelsesModel (MeMo)

Med den nye generation af digital post, er det muligt at berige meddelelser med klassifikationer i form af det såkaldte MeMo-format.

En henvendelse til en virksomhed eller borger via postløsningen kan således opmærkes med metadata som fx KLE-nummer (KL Emnesystematik).

Mens en opmærkning med KLE kan gøre det lettere at automatisere journalisering og oplysning på tværs af forvaltninger, kan andre opmærkninger signalere til modtageren, om der er tale om en bøde der skal betales, et dokument, der skal underskrives eller noget helt tredje.

Læs Digitaliseringsstyrelsens forklaring af MeMo-formatet på Digst.dk

Med integration til den nye digitale postløsning via den fælleskommunale infrastruktur er det selvsagt vigtigt, at brugen af MeMo understøttes og gøres brugervenlig i forhold til kommunernes behov.

Herudover deltager KOMBIT i et samarbejde med KL, som skal sikre, at der defineres nogle klare forventninger til udnyttelsen af MeMo, som kan indgå i kommunernes krav til deres leverandører, når der skal indkøbes postbærende it-løsninger i fremtiden.

KONTAKT

Kommunerne kan med fordel kontakte os med forretningsmæssige og MeMo-relaterede spørgsmål på: NgDP@kombit.dk

 

Kontakt

Senior it-konsulent
6194 4011