Monopolbruddet

På denne side kan du læse om monopolbruddet og orientere dig om seneste nyt.

Projekterne i monopolbruddet skal frigøre kommunerne fra KMD’s monopol på it-løsningerne på kontanthjælp, sygedagpenge og sagsoverblik. Desuden vil de tværgående støttesystemer også skabe konkurrence via en bedre fremtidig sammenhæng mellem kommunernes it-systemer.

Der er gevinster at hente i udbud på monopolområderne. Gevinsterne fremkommer bl.a. af øget digitalisering og lavere samlede it-udgifter.

På denne side kan du læse mere om baggrunden for monopolbruddet, seneste nyt, orientere dig i den senest opdaterede tidsplan og læse om kommunernes forberedelse til monopolbruddet. Siden bliver løbende opdateret med relevant indhold.

I nyhedsoversigten får et samlet overblik over overordnede nyheder om monopolbruddet og nyheder om de de enkelte projekter.

Siden beskæftiger sig med de tværgående elementer i monopolbruddet, mens specifikke informationer om monopolbrudsprojekterne findes på projekternes egne hjemmesider.

Monopolbruddet dækker på denne side over projekterne Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD), Kommunernes Ydelsessystem (KY), Sags- og Partsoverblik (SAPA) og Støttesystemerne (STS). Hertil kommer etableringen af Serviceplatformen.

Projekterne indgår i en større sammenhæng, hvor i alt 17 KMD-monopolsystemer skal udfases og erstattes med nye løsninger. Dette arbejde gennemføres af kommunerne, KOMBIT, Udbetaling Danmark og fællesoffentligt, hvilket fremgår af udbudsplanen for monopolområdet.

Find materialer fra KOMBITs Kommunedage her.

 

Kontakt

Projektchef